sábado, 25 de abril de 2009

Taller Escola Tèxtil TERANYINA, reivindicar teixir



En uns temps en què els procediments artesanals o tradicionals dels processos productius resten colgats per segles d'innovació tecnològica progressiva, i tendim a associar el “temps de fer” amb la rapidesa o, fins i tot, amb la immediatesa; els processos bàsics de producció de certes matèries o objectes corren el perill de desaparèixer i, amb ells, també les seves tècniques i procediments d'aprenentatge. 

Penso que el procés tèxtil forma part de la categoria dels miracles de la tecno-producció. Entre un teixit del segle I després de Crist, per exemple, i un teixit intel·ligent de darrera generació, han existit tantes mans hàbils, tantes complexitats a resoldre, tantes sumes d'avenços tècnics, que cal reivindicar-ne els orígens per entendre la magnificència del procés en ell mateix.

Teresa Rosa Aguayo fa 21 anys que forma teixidores i teixidors al seu taller Escola Tèxtil TERANYINA. Reivindica la recuperació de la tradició amb una clara voluntat d'innovació, perquè la matèria tèxtil és bella i és, alhora, ductilitat i força; pot treballar-se tant en el terreny de l'artesania com de l'art d'infinitat de maneres.




Taller Escola Tèxtil TERANYINA. Teresa Rosa Aguayo C/ Notariat, 10, baixos, 08001 Barcelona . Tel 93 317 94 36. e-mail: teresa@teresarosa.com

Ofereix cursos d'iniciació i perfeccionament en les tècniques de tapís d'alt lliç i teixit manual de baix lliç. De forma periòdica es realitzen cursos monogràfics com disseny tèxtil, feltre, tints naturals shibori, etc. Com a taller, elabora una línia pròpia de complements de moda que es comercialitza a salons professionals i al propi taller.


No hay comentarios:

Publicar un comentario